Sari la conținut

Livrare gratuită la toate produsele

Produse Favorite Coș
0 articole

Filtrele de apă și protejarea mediului

Cum contribuie filtrele de apă la protecția mediului înconjurător?

Un stil de viață sănătos înseamnă o hidratare corespunzătoare a organismului, dar în același timp și o hidratare cu apă de cea mai bună calitate. Calitatea apei înseamnă deopotrivă prezența diferitelor minerale de care organismul uman are nevoie, dar și lipsa agenților patogeni sau a diferitelor elemente care pot pune sănătatea organismului în pericol. Pe de altă parte, pentru a avea un stil de viață sănătos avem nevoie să ne bucurăm de un mediu înconjurător curat, cât mai natural și cât mai puțin afectat de poluare.

Apa îmbuteliată și sticlele de plastic

De-a lungul ultimelor decenii sticlele și recipientele din plastic au devenit principala sursă pentru consumul zilnic de apă. Acest lucru a condus la o creștere foarte mare a volumului de plastic la nivelul întregii planete.

Conform studiilor efectuate, este nevoie de 450 de ani pentru ca o sticlă de plastic să se descompună. Una dintre marile probleme cauzate de plasticul provenit de la sticlele de apă este faptul că acest plastic nu este reciclat și de cele mai multe ori ajunge în zonele verzi, în natură și chiar în râuri sau oceane. Toate acestea înseamnă poluarea mediului înconjurător, dar și riscuri la adresa sănătății omului prin faptul că fiecare persoană poate ajunge să ingereze într-un fel sau altul microparticule din acest plastic ajuns în natură.

În acest context găsirea unui echilibru între dorința de a consuma mai multă apă și intenția de a proteja mediul înconjurător pentru sănătatea noastră este esențială. Pentru a combate poluarea cauzată de utilizarea tot mai mare a sticlelor de plastic, foarte multă lume și-a îndreptat atenția înspre sticlele având la bază sticla. Însă conform studiilor realizate de specialiști, chiar și sticlele de sticlă afectează mediul înconjurător. Chiar dacă acestea sunt reutilizate cel mai adesea, de foarte multe ori chiar și sticlele din sticlă sunt depozitate în mod necorespunzător în natură, devenind astfel o altă sursă de poluare.

Efectele utilizării plasticului

Conform unui studiu publicat în anul 2019 în revista Journal of Toxicology and Risk Assessment, din anul 1950 și până în anul 2018 aproximativ 6,3 miliarde de tone de plastic au fost produse la nivel mondial. Din această cantitate doar 9% a fost reciclată, iar 12% incinerată. Aceste cifre sunt datorate creșterii populației la nivel mondial, dar și cererii tot mai mare de plastic și de produse din plastic .

În același timp se remarcă faptul că deșeurile din plastic înseamnă poluarea mediului înconjurător. Studiul publicat face o sinteză referitoare la modul în care plasticul afectează diferite sisteme aparținând mediului înconjurător. Cu privire la sticlele de plastic folosite pentru apa îmbuteliată destinată consumului, acestea conțin substanțe chimice toxice pentru organismul uman, substanțe precum metale grele, ftalați, nonilfenol, policlorurați, diclorodifenildicloroetilenă sau fenantren.

Același studiu publicat în revista Journal of Toxicology and Risk Assessment prezintă care sunt efectele pe care deșeurile din plastic le pot avea asupra sănătății oamenilor. Riscurile la adresa sănătății umane sunt datorate diferitelor tipuri de aditivi și monomeri reziduali care se regăsesc în plastic. Acești compuși chimici sunt cancerigeni și afectează inclusiv sistemul endocrin. Prin ingerare, contact la nivelul pielii sau inhalare, acești compuși chimici pot ajunge în organismul uman. Pe lângă contactul cu pielea și ingerarea directă a microplasticului, oamenii pot ajunge să ingereze astfel de compuși și ca urmare a consumului de animale care la rândul lor au ingerat hrană în care se regăsea microplastic rezultat în urma descompunerii în mediul natural, acolo unde a fost depozitat necorespunzător.

Poluarea cauzată de plastic este deja cunoscută la nivel mondial, iar principala problemă a acestui tip de poluare o reprezintă acele produse având utilizare unică. Plasticul din cazul sticlelor de apă îmbuteliată este o ramură care are un aport semnificativ la poluarea cu plastic. Conform unor estimări recente, aproximativ 500 de miliarde de sticle de plastic sunt consumate într-un an la nivelul populației lumii. Multe dintre aceste sticle de plastic ajung în diferite locuri de depozitare a deșeurilor, în apele curgătoare și în oceane.

Reducerea consumului de plastic prin utilizarea filtrelor de apă

În vederea reducerii consumului de plastic pentru apă potabilă îmbuteliată, filtrele de apă se pot dovedi o foarte bună alegere. Utilizarea unui filtru de apă poate oferi consumatorilor soluția ideală pentru a răspunde nevoii acestora de a consuma zi de zi apă de calitate superioară și care să asigure aportul de minerale necesare, dar în același timp soluția pentru a diminua considerabil consumul de plastic necesar pentru recipientele de apă îmbuteliată.

Chiar dacă idei precum cele de reutilizare sau reciclare sunt foarte benefice pentru protecția mediului înconjurător, atunci când vine vorba despre plastic cea mai bună metodă o reprezintă reducerea utilizării acestui material. Filtrele de apă ne pot ajuta să reducem considerabil produsele de unică folosință precum sticlele de plastic, dar și să reducem poluarea cauzată de acestea. Odată cu reducerea sticlelor de plastic se va diminua și plasticul aruncat în natură și astfel se va reduce cantitatea de microplastic regăsită în diferite surse ca urmare a descompunerii acestui material. Datorită faptului că diferiți compuși chimici regăsiți în microplastic sunt greu de identificat, aceștia pot ajunge foarte ușor în apă sau în mâncare.

Filtrele de apă sunt soluția ideală pentru a avea un acces facil la apă de o puritate cât mai mare. Aceste filtre de apă pot fi regăsite sub diferite forme, de la filtre pentru întreaga locuință, la filtre sub chiuvetă sau filtre pe chiuvetă (1). Cu ajutorul unui filtru de apă poți avea direct în locuință cantitatea de apă dorită și de cea mai bună calitate. Filtrele de apă oferă consumatorilor opțiunea de a îmbutelia pe cont propriu apă potabilă în diferite recipiente mai puțin poluante. Acest lucru înseamnă implicit o reducere considerabilă a utilizării plasticului.

Pe lângă faptul că utilizarea filtrelor de apă poate să reducă utilizarea plasticului pentru sticlele de apă, acestea au un alt beneficiu important, și anume protejarea diferitelor electrocasnice din locuință care folosesc apă. Prin prisma faptului că filtrele de apă diminuează sedimentele care se regăsesc în apă, acestea contribuie la prelungirea duratei de utilizare a electrocasnicelor. Acest lucru înseamnă inclusiv o mai mare grijă asupra mediului înconjurător prin aceea că reduce cererea de astfel de electrocasnice și implicit diminuează producția acestora.

Filtrele de apă Aquasana

Atunci când se ajunge la discuția referitoare la utilizarea filtrelor de apă pentru a înlocui sticlele de plastic apare întrebarea dacă nu cumva și acestea sunt poluante. Tocmai de aceea este foarte important ca odată luată decizia de a investi într-un astfel de filtru de apă să optezi pentru un filtru din categoria acelora eco-friendly. În această categorie se regăsesc filtrele de apă Aquasana, aceste filtre fiind concepute și create de profesioniști care au pornit de la ideea de protecție a mediului înconjurător concomitent cu obținerea unei ape de cea mai bună calitate.

Filtrele de apă Aquasana sunt concepute folosind elemente cu un minim impact asupra mediului și cu o nevoie foarte redusă de a fi transformate în deșeuri. Prin faptul ca vorbim despre filtre de apă având carcase exterioare reutilizabile, cartușe filtrante reciclabile și din materiale care pot fi transformate în compost, toate filtrele de la Aquasana sunt fără doar și poate recomandate pentru a proteja mediul înconjurător.

În categoria de filtre Aquasana vei putea regăsi diferite sisteme astfel încât fiecare utilizator să poată găsi acel filtru potrivit pentru nevoile sale. Filtrele de apă pentru întreaga casă sunt soluția ideală pentru familiile care doresc să beneficieze de apă cu un grad de puritate cât mai mare în întreaga locuință. Aceste filtre sunt instalate la punctul de intrare a apei în casă și acest lucru asigură faptul că fiecare litru de apă folosit va fi filtrat. Merită a fi amintit faptul că aceste filtre sunt relativ costisitoare.

Filtrul de apă sub chiuvetă reprezintă opțiunea de mijloc pentru filtrarea apei indiferent dacă vorbim despre locuința personală sau despre un spațiu de birouri. Acest sistem nu oferă filtrare pentru întreaga locuință, dar în același timp asigură apă curată la un singur robinet. Datorită poziționării sub chiuvetă acest sistem de filtrare a apei este avantajos prin prisma ocupării spațiului sau prin prisma aspectului estetic. De asemenea vorbim despre costuri semnificativ mai mici față de filtrele pentru întreaga locuință. Nu în ultimul rând sunt mai ușor de montat comparativ cu sistemele de filtrare pentru întreaga locuință, sisteme pentru care este nevoie de personal specializat.

Filtrele de apă pe chiuvetă de la Aquasana sunt de mai multe tipuri și sunt considerate ca fiind cele mai accesibile din perspectiva costurilor, dar și cele mai ușor de instalat. Cu toate acestea vorbim despre filtre de apă care pot aduce o contribuție semnificativă în reducerea consumului de produse din plastic. Spre exemplu un cartuș de filtru poate fi utilizat pentru echivalentul a 3400 de sticle de plastic.

Dacă dorești să consumi zi de zi apă de o puritate cât mai mare și în același timp să contribui la protecția mediului înconjurător diminuând consumul de plastic, te invităm să descoperi ofertă de de filtre de apă Aquasana pe site-ul nostru.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole