Sari la conținut

Livrare gratuită la toate produsele

Produse Favorite Coș
0 articole

Limba

Ce se întâmplă dacă bem apă dură?

Ce se întâmplă în organism dacă bem apă dură?

Există nenumărate mituri despre apa dură, cel mai popular fiind că aceasta este dăunătoare sănătății. Aceasta era considerată în trecut un factor declanșator semnificativ pentru bolile cardiace, renale sau neurologice, dar după cum relatează Organizația Mondiala a Sănătății, nu există dovezi care să demonstreze că apa dură are efecte negative asupra organismului ci din contră, aceasta ar avea chiar anumite beneficii pentru noi.

În rândurile următoare vă vom prezenta pe scurt concluziile la care au ajuns specialiștii privind apa dură și beneficiile acesteia pentru organism.

  • Formarea calculilor renali (“pietre” la rinichi) și urinari este influențată de alți factori cum sunt dieta, greutatea corporală, unele medicamente sau anumite afecțiuni medicale și nu de consumul apei dure.
  • Consumul de apă dură ar putea ajuta la reducerea și prevenția formării calculilor de oxalat de calciu.
  • Apa cu un conținut ridicat de magneziu și bicarbonat este recomandată pacienților care suferă de calculi renali.
  • Apa minerală, mai ales cea bogată în calciu, magneziu și bicarbonat, merită să fie luată în considerare ca fiind un posibil agent terapeutic sau profilactic în tratarea sau prevenția calculilor renali.
  • Apa bogată în magneziu și calciu poate fi benefică persoanelor care au un aport insuficient de minerale.
  • Un aport scăzut de magneziu poate crește riscul decesului cauzat de bolile cardiovasculare și incidența acestora. Prin urmare, investiția într-un dedurizator, care scoate mineralele și le înlocuiește cu sodiu, va fi utilădoar pentru a va proteja instalația de apa, si nicidecum pentru a scădea riscul de apariție al bolilor cardiovasculare. Apa moale are avantaje tehnice palpabile față de apa dură, incluzând reducerea depunerilor de calcar în aparate, țevi și pe suprafețe, precum și o spumare mai bună a săpunului și detergentului. Cu alte cuvinte, consumul unei ape bogate în magneziu poate beneficia persoanelor care suferă de boli cardiovasculare.
  • Dacă aveți o problemă de sănătate, întotdeauna consultați medicul înainte de a schimba ceva în dieta și obiceiurile dumneavoastră de hidratare.
  • Chiar dacă specialiștii spun că apa dură bogată în calciu și magneziu are efecte benefice pentru bolile cardiovasculare, sunt necesare studii suplimentare.

 

Informații suplimentare despre cum acționează apa dură în organism găsiți aici și aici.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole