Substante chimice organice volatile VOCs

Acesta este o denumire generala pentru un număr mare de chimicale produse sintetic și care de câteva decenii sunt regăsite în apa potabilă din diverse zone. Au fost descoperite pentru prima data în America în anii ’70 și în prezent sunt identificate în apa din peste 30 de state din SUA.

Substanțele organice volatile ajung în apa din fumul emis de combinatele chimice, pesticidele folosite în agricultură și substanțele folosite pentru dezinfectare și curățare chimică.

Când acestea ajung în organism, s-a demonstrat deja, pot sa provoace cancer, sa afecteze funcționarea ficatului, a rinichilor și a sistemului nervos. Când sunt inhalate sau ajung în contact cu pielea produc iritații.

Trihalometanii

Trihalometanii sunt compuși chimici care sunt formați în urma reacției dintre materialele organice din apa de băut și clorul adăugat ca și dezinfectant.

Practic aceștia sunt niște produși secundari datorați dezinfectării apei potabile în rețelele urbane. Când ajung în organism aceștia pot produce diverse forme de cancer, pot sa afecteze sistemul nervos și pot declanșa boli de ficat sau de rinichi. S-au asociat unele avorturi sau probleme de sarcina cu existenta acestora în apa de băut.

Aceștia sunt mai periculoși decât clorul. De aceea este important să-i filtrăm. Filtrele de apă Aquasana elimină substanțele organice volatile, trihalometanii si clorul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top