Sari la conținut

Livrare gratuită la toate produsele

Produse Favorite Coș
0 articole

Riscurile consumului de apă netratată corespunzător

Ce se întâmplă dacă consumăm apa netratată corespunzător?

Conform unor studii recente numărul de persoane care se îmbolnăvesc anual prin intermediul apei netratate corespunzător la nivel global ajunge la aproximativ 500 de milioane.

Boli frecvente cauzate de consumul de apă netratată corespunzător

Apa poate să transmită numeroase boli, unele mai puțin grave, altele extrem de grave.

Bolile care sunt cel mai des întâlnite ca urmare a consumului de apă netratată includ printre altele febra tifoidă, tuberculoza, hepatita A și E, dizenteria, enterocolitele și unele boli parazitare precum tricocefaloza sau ascaridioza.

Dintre bolile cauzate de consumul de apă infestată cu bacterii amintim dizenteria, holera, salmoneloza sau enterita/enterocolita.

O altă categorie de boli asociate consumul de apă infestată, întâlnită atât în cazul omului cât și în cazul animalelor, include boli precum leptospiroza, tularemia, bruceloza și tuberculoza.

Dintre afecțiunile virale cele mai des întâlnite în cazul consumului de apă infestată cu diferite bacterii și diferiți agenți patogeni enumerăm poliomielita, hepatita epidemică A și E, dar și adenoviroza.

Tot în rândul problemelor de sănătate care pot fi generate de consumul de apă netratată corespunzător se încadrează și infecțiile cutanate.

Trebuie notat și subliniat că acolo unde apa este tratată corespunzător riscul de a contracta vreuna din bolile de mai sus este zero. Prezentul articol are rolul de a informa consumatorul cu privire la riscurile pe care le presupune consumul de apă netratată sau tratată neconform.

Forme de manifestare a bolilor cauzate de apa infestată

 În situațiile în care consumul de apă infestată contribuie la apariția unor boli putem vorbi despre diferite forme de manifestare la adresa sănătății populației.

Epidemia hidrică

Epidemia hidrică se manifestă sub forma unei îmbolnăviri având caracter exploziv. Aceasta apare în cadrul comunităților care consumă apa de la aceeași sursă de apă potabilă. În cadrul unei epidemii hidrice apa prezintă diferite elemente de nepotabilitate și odată cu întreruperea furnizării apei către populație epidemia încetează brusc.

Endemia

O a doua formă de manifestare a bolilor cauzate de consumul de apă netratată corespunzător este endemia. În acest caz vorbim despre un număr redus de îmbolnăviri, însă aceste îmbolnăviri apar permanent într-o anumită comunitate.

De cele mai multe ori astfel de îmbolnăviri permanente și care se manifestă ca un număr redus de cazuri sunt întâlnite în acele comunități având un nivel economic scăzut, o igienă precară și care nu beneficiază de o supraveghere suficientă din punct de vedere epidemiologic.

Cazuri sporadice

A treia formă de manifestare a unor boli asociate consumului de apă netratată corespunzător este reprezentată de cazurile sporadice. Într-o astfel de situație vorbim despre cazuri izolate într-o anumită comunitate.

Astfel de probleme de sănătate pot să apară atât în cazul consumului de apă netratată corespunzător sub forma apei de băut sau pentru pregătirea diferitelor feluri de mâncare, cât și în cazul folosirii apei pentru spălarea fructelor și a legumelor, dar și pentru igiena diferitelor obiecte și spații din interiorul locuinței.

Reglementări legale privind calitatea apei potabile

 În România calitatea apei potabile care ajunge la cetățeni din sistemul centralizat de alimentare cu apă este reglemantată de mai multe norme legislative: Legea 458/2002 cu privire la calitatea apei potabile, HG 974/2004 privind monitorizarea calitatea apei potabile, HG 930/2005 cu privire la normele de protecție sanitară și hidrogeologică, dar și Ordinul   MS   119/2014 privind normele de igienă care trebuie respectate în vederea aprovizionării cu apă a localităților. Toate aceste norme legislative trebuie respectate de furnizorii de apă potabilă către populație.

Cu toate că apa potabilă din sistemele centralizate de alimentare cu apă a localităților este monitorizată permanent (sau așa ar trebui să fie), există numeroase situații în care parametrii optimi nu sunt îndepliniți și apa ce ajunge la consumatori se încadrează mai degrabă ca fiind nepotabilă.

Un astfel de exemplu este dat în cadrul unei investigații a celor de la Recorder care arată că în aproximativ 900 de localități din România apa care ajunge la robinet este apă care se încadrează cu numeroși parametri în categoria de apă nepotabilă. Și cu toate acestea nimeni nu anunță populația localităților respective cu privire la acest aspect.

Chiar dacă acest lucru înseamnă nerespectarea normelor legale aflate în vigoare cu privire la apa potabilă și la monitorizarea calității apei potabile, riscul pe care o apă netratată îl are asupra celor care îl consumă este foarte mare.

Tocmai din acest punct de vedere este foarte important ca fiecare dintre noi să ne luăm măsuri de siguranță pentru ca apa care ne ajunge în pahare, în mâncare și apa folosită pentru igiena personală să fie o apă tratată corespunzător.

În acest sens un filtru de apă potabilă este cea mai sigură investiție pentru fiecare familie.

Elimină riscurile apei potabile tratată necorespunzător

Filtrele noastre de purificare a apei se bazează pe principiul de filtrare selectivă. Astfel se va îndepărta din apă clorul și sub-produșii clorului, poluanții sub formă de pesticide și erbicide care pot ajunge în apă, dar și bacterii, virusuri și paraziți care pot duce la infestarea apei și la producerea unei multitudini de boli cauzate de consumul de apă netratată.

De asemenea, un filtru pentru purificarea apei montat la instalația de alimentare cu apă a locuinței înseamnă și certitudinea faptului că mineralele benefice prezente în apă vor ajunge în pahar pentru a fi consumate de populație.

Sănătatea trebuie să fie pe primul loc pentru fiecare dintre noi. Iar apa pe care o folosim zi de zi pentru prepararea băuturilor și a mâncării, pentru spălarea vaselor și pentru curățenia casei, dar și pentru igiena personală contribuie semnificativ la starea noastră de sănătate.

Prin urmare nu lăsa pe mâna altora sănătatea ta și a familiei tale atunci când vine vorba despre apa care curge la robinet. Acum este la îndemâna fiecăruia dintre noi să ne asigurăm că vom beneficia de apa tratată corespunzător și care îndeplinește chiar și cele mai exigente valori ale calității prin alegerea unui filtru de purificare a apei de la robinet.

Cu un astfel de filtru poți avea certitudinea că apa care curge la robinet este potabilă și are calitățile apei de la izvor. Prin folosirea unui filtru de purificare a apei la tine acasă vei putea consuma apă care nu prezintă niciun risc din punct de vedere epidemiologic, dar în același timp vei beneficia și de apă fără gust și miros de clor.

Mai mult, întreaga familie va fi mai sănătoasă prin faptul că va folosi apă având proprietățile apei de izvor chiar și atunci când vorbim de igiena personală.

Eficiența filtrelor de purificare a apei

 Filtrele moderne pe care le punem la dispoziția clienților își bazează funcționarea pe mai multe componente de filtrare care împreună duc la o buna purificare a apei. Aceste componente sunt: filtrarea mecanică, cărbune activ, schimbare de ioni și purificare pe bază de argint.

Astfel filtrele pot îndepărta selectiv doar elementele care pun în pericol sănătatea omului și doar acele elemente care nu trebuie să ajungă la robinet. În același timp vor păstra toate mineralele benefice din apă. Un filtru de purificare a apei este o investiție pe termen lung.

Filtrele de apă pe care le punem la dispoziția clienților sunt fiabile și vor reduce costurile familiei cu apa consumată în locuință atât în privința apei ce provine de la furnizorii de apă potabilă, cât și în privința costurile cu apa îmbuteliată folosită pentru consumul zilnic al familiei.

Cu un filtru de purificare a apei poți uita de toate riscurile pe care o apă netratată corespunzător din sistemul de furnizare a apei potabile le poate avea la adresa sănătății membrilor familiei tale.

Contactează-ne folosind pagina noastră de contact și îți stăm la dispoziție cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a găsi filtrul de care ai nevoie pentru familia ta.

Sau vizitează următoarele pagini:

  • pentru filtre de apa destinate apei de la rețeaua publică tratată corespunzător: https://waterpoint.ro/shop/
  • pentru filtre de apă atât pentru rețeaua publică cât și apă netratată corespunzător: https://fewatec.ro/
Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole