Sari la conținut

Livrare gratuită la toate produsele

Produse Favorite Coș
0 articole

Valută

Uită de clorul din apa de la robinet

Uită de mirosul și gustul de clor din apa de la robinet!

Clorul folosit în purificarea apei

Datorită faptului că are un puternic efect antioxidant, clorul este folosit pentru tratarea și purificarea apei de la robinet. Cu alte cuvinte pentru a preveni diferite boli ce pot fi cauzate de microorganismele care se regăsesc în sursele care asigură apa potabilă pentru comunități, furnizorii de apă potabilă apelează la procesul numit clorinare prin care o anumită cantitate de clor este introdusă în apă. Apa clorinată ajunsă la robinet este pe de-o parte sigură pentru consum prin prisma faptului că microorganismele sunt eliminate, dar pe de altă parte are și o serie de dezavantaje. Dintre acestea unul dintre cele mai neplăcute se referă la gustul și mirosul de clor al apei.

Foarte multe familii își doresc să nu mai simtă mirosul și gustul de clor în apa folosită în bucătărie, dar și în apa folosită pentru igiena personală. Dincolo de faptul că mirosul de clor este neplăcut, acesta poate afecta și sănătatea organismului atunci când este inhalat constant, favorizând chiar apariția astmului. Pe de altă parte, gustul de clor poate persista și atunci când alegem să preparăm cafea, ceai, supe și ciorbe sau diferite alte preparate în bucătărie. Pentru a uita de aceste aspecte neplăcute ale apei clorinate cea mai eficientă metodă o reprezintă un filtru de apă pentru purificarea apei de la robinet.

Elimină mirosul și gustul de clor din apă

Cu toate că multe familii au optat pentru a consuma apă îmbuteliată, trebuie spus că un filtru montat la sistemul de apă al locuinței este cea mai inspirată alegere. Astfel vei avea siguranța că fiecare litru de apă ce curge la robinet va fi fără miros și gust de clor. În acest mod atât în bucătărie, cât și la baie, apa va fi una perfectă pentru a fi consumată, dar și pentru igiena corporală. Unul dintre principalele roluri ale unui astfel de filtru de apă este acela de a îndepărta gustul și mirosul de clor. Iar acest lucru se datorează faptului că de-a lungul timpului cei mai mulți oameni s-au plâns de calitatea slabă a apei de la robinet ca urmare a prezenței clorului în două dintre cele mai importante caracteristici ale apei, și anume mirosul și gustul apei.

Filtrele de purificare a apei sunt concepute având la bază conceptul de filtrare selectivă. Acest concept asigură orice utilizator că va beneficia de o apă având proprietățile apei de izvor direct la robinet, dar fără gust și miros de clor. Un astfel de filtru va îndepărta complet mirosul și gustul de clor, dar și sub-produșii clorului, așa-numiții trihalometani. Conform numeroaselor studii științifice din domeniul medical sub-produșii clorului care se regăsesc de multe ori în apa de la robinet sunt considerați ca fiind cancerigeni.

Dincolo de îndepărtarea clorului și a sub-produșilor acestuia, un filtru de purificare a apei va elimina și poluanții care pot ajunge în apa de la robinet, dar și eventualele impurități. Pe de altă parte, un filtru care beneficiază de conceptul de filtrare selectivă va păstra mineralele și sărurile din apă pentru a asigura un aport suficient de astfel de minerale organismului.

Conceptul de filtrare selectivă în cazul filtrelor de apă Aquasana se bazează pe trei metode care s-au dovedit a fi extrem de eficiente, și anume filtrarea mecanică, absorbția și schimbul de ioni. În vederea eliminării mirosului și gustului de clor din apa de la robinet metoda folosită este cea a absorbției. Prin această metodă ionii de clor care se regăsesc în apa de la robinet aderă la pereții micro-canaliculelor filtrului. Prin procesul de aderare ionii de clor și sub-produșii acestora sunt atrași și fixați pe pereții filtrului de apă. În urma acestui proces de filtrare clorul și sub-produșii acestuia sunt îndepărtați din apa de la robinet într-un procent de peste 97%.

Apă de izvor chiar la robinet cu un filtru de purificare a apei

Dacă ți-ai dorit să te bucuri de o apă la robinet care să nu mai aibă miros și gust de clor, acum ai oportunitatea aceasta fără a mai fi nevoit(ă) să te muți din oraș sau să te muți la o cabană la munte. De acum chiar și apa de la robinet care nu se ridica la nivelul așteptărilor tale în privința mirosului și a gustului, dar și în privința gradului de turbiditate sau de puritate, poate să fie utilizată în gospodărie pentru toate treburile casnice.

Pentru acest lucru nu trebuie decât să alegi un filtru de purificare a apei și să îl montezi la sistemul de alimentare cu apă al locuinței tale sau, dacă dorești, poți să alegi un filtru pentru purificarea apei de la bucătărie. Astfel vei asigura o apă de cea mai bună calitate pentru întreaga familie. Dincolo de faptul că vei putea folosi apa de la robinet în bucătărie sau la baie fără a mai simți miros sau gust de clor, vei putea consuma apa de la robinet ca sursă de apă de băut. Vei uita astfel de neplăcerea de a transporta săptămânal baxuri de apă îmbuteliată cumpărată din magazin.

Deși multă lume ezită să investească într-un filtru de purificare a apei, cei care deja au făcut-o s-au convins de beneficiile unui astfel de filtru pentru îndepărtarea mirosului și a gustului de clor. Investiția financiară într-un astfel de filtru poate fi amortizată în doar câteva luni și cu siguranță te vei convinge de avantajele pe care un filtru de purificare a apei le aduce în orice gospodărie. Pentru mai multe informații și detalii cu privire la filtrele de purificare a apei te așteptăm pe pagina de contact a firmei noastre.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole